Odborník na výživu: Proč je dobré během jídla pít? Má to vliv i na příjem kalorií

Jedním z trendů současné doby je, že během jídla by se nemělo pít. Existují k tomu dva argumenty. Za prvé: Tekutina ředí žaludeční šťávy a enzymy, které pomáhají trávit jídlo. Za druhé: Pokud jídlo příliš naředíme, postupuje příliš rychle trávicím traktem.

Nic z toho není podloženo důkazy, říká výživový poradce Petr Havlíček. Naopak existují vědecky ověřená fakta, proč v průběhu jídla pít.

Close up of hands of scientists dropping marijuana oil for experimentation and research. CBD oil study

Podle Petra Havlíčka existují vědecky ověřená fakta, proč během jídla pít.
Petr Havlíček (* 1969) je jeden z nejznámějších českých výživových poradců. Je absolventem Vysoké školy zemědělské v Brně, výživou a zdravým životním stylem se zabývá již od roku 1995. Nejvíce se zapsal do povědomí osmiletým účinkováním v seriálu TV Prima „Jste to, co jíte“, měl také oblíbený pořad na Rádiu Impuls, o výživě napsal 6 knih. K jeho klientům patří či patřili mnozí vrcholoví sportovci (Kateřina Neumannová, Roman Šebrle, Petra Kvitová) i další celebrity.


Chcete v kuchyni kvalitní spotřebiče? Podívejte se na náš výběr a vyberte si ještě nejlepší domácí pekárnu ještě dnes.


- Reklama -pr článek

Latest articles

Další články autora

- Reklama -časopis